Minik Eller Geleceğe Dokuniyor Projesi

Kurumumuza bağlı iken dönüştürülen 75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu  İ Şubesi öğrencilerimiz Gülkader SAK öğretmenimiz eşliğinde eTwinning | ESEP - European School Education Platform da 5 ülke eşliğinde Uluslararası

MİNİK ELLER GELECEĞE DOKUNUYOR / LITTLE HANDS ARE TOUCHING THE FUTURE projesine başlamışlardır.

Projemizin amacı Projemiz 4-6 yaş arası öğrencilerimize kodlama eğitimi ile eleştirel düşünmeyi, problem çözmeyi, sorgulamayı ve eğlenerek öğrenip, yer-yön, hareket ve matematik becerilerinin gelişmesi, teknolojiyi tüketmek yerine verimli ve doğru kullanmak amaçlanmaktadır.

Kodlamayı öğrenmek, hızla değişen dünyayı ve teknolojinin nasıl çalıştığını anlamamıza, yeni fikirleri keşfetmemize, yenilikler için becerilerimizi ve yeteneklerimizi geliştirmemize yardımcı olur. Kodlama , dijital okur-yazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmeyi amaçlar. Bilimsel ve yaratıcı düşünce gücünü geliştirmek, güvenli internet kullanma olgusunu kazandırmak, yeni fikirler keşfetmede ve iş-eğlenceye yönelik şeyler üretmede güçlü yollar kazandırmak, bilgisayar dilini geliştirmektir.

07-04-202307-04-202307-04-2023